Recepti 28. rujna 2023.

Najukusniji mliječni kruh koji ćeš ikada probati

Mliječni kruh
Mliječni kruh neodoljiva je poslastica foto: Cats Coming/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kruh je lagan, pahuljast i brzo stvara ovisnost. Imamo recept!

Priprema predobrog mliječnog kruha bit će odličan gastro projekt za vikend. Bez brige, nećeš morati puno sudjelovati, ali imaj na umu da se kruh treba dizati barem 90 minuta.

Savršen je za mazanje domaće paštete ili krem sira za doručak, a ostatak će poslužiti za pripremu slatkog pohanog kruha i tostiranje. Obavezno isprobaj!

 

Baguette Možda vas zanima... Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda Recepti

 

 | Author: Cats Coming/Pexels Mliječni kruh foto: Cats Coming/Pexels

Mliječni kruh

Sastojci - za bazu:

  • 20 g brašna za kruh
  • 6 žlica vode

Ostali sastojci:

  • 300 g brašna za kruh
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 120 ml mlakog mlijeka
  • 30 g rastopljenog maslaca
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice šećera
  • 2 jaja

Postupak:

  1. Pomiješaj 20 g brašna i vodu u manjoj posudi pa stavi na vatru i miješaj sve dok smjesa ne bude glatka i gusta poput paste. Pričekaj da se ohladi.
  2. Pripremljenu pastu izmiksaj s jednim jajem kako bi se lakše sjedinila s preostalim sastojcima. Dodaj brašno, kvasac, mlijeko, rastopljeni maslac, šećer i sol. Miksaj dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
  3. Premjesti tijesto na pobrašnjenu podlogu pa mijesi dok ne bude potpuno glatko. Stavi tijesto u nauljenu posudu i pusti da se udvostruči.
  4. Kad se tijesto digne, premjesti ga i podijeli na tri jednaka dijela. Oblikuj kuglice od tijesta pa ih stavi jednu uz drugu u pripremljeni kalup za kruh (cca 25 x 10 cm).
  5. Pokrij kruh krpom i pričekaj da se ponovno digne. Za to vrijeme zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  6. Umuti preostalo jaje, premaži kruh pa ga peci otprilike 30 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Ako primijetiš da prebrzo prima boju s gornje strane, obloži kalup aluminijskom folijom.
  7. Pusti da se kruh u potpunosti ohladi prije rezanja. 

 

kruh Možda vas zanima... Recept za kruh koji se ne mijesi i baš uvijek uspijeva Recepti Kroasan Možda vas zanima... Savršeni kroasani, baš kao iz Pariza Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:33 04. Listopad 2023.

    ma kruh je super topi se nije tvrd