gastro postao
                                            
                                        
                                    Čokolada i kruh dovest će te do "ludila" u bilo koje doba dana...
                                
                                
                                    
                                
                                Pohani kruh podsjeća nas na duga jutra tijekom godišnjeg odmora ili blagdana jer tada imamo dovoljno vremena za pripremu doručka i bezbrižno uživanje u svakom zalogaju. Ovako pripremljen, s rastopljenom čokoladom i slojem šećera u prahu, vjerojatno je najbolji koji ćeš ikad napraviti...
Naravno, uz čokoladu dobro pristaju i tostirani orašasti plodovi, svježe ili suho voće, džemovi... U slast!
Pohani kruh s čokoladom
Sastojci:
- 2 jaja
 - 2 žlice mlijeka
 - dvije debele šnite kruha (cca četiri cm)
 - 80 g tamne čokolade
 - 2 žlice maslaca
 - Šećer u prahu
 
Postupak:
- Razmuti jaja s mlijekom.
 - Debelu krišku za kruh razreži tako da ima džepić pa unutra ubaci nekoliko kockica čokolade.
 - Uroni sendvič u jaja s obje strane.
 - Zagrij maslac na tavi i stavi peći kruh; Peci minutu ili dvije sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.
 - Makni s tave i stavi na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće.
 - Prebaci na tanjur, prereži po sredini i pospi šećerom u prahu.