Recepti 17939 prikaza 18. listopada 2019.

Ovo je sve: Recept za savršene kroasane

Kroasan
1/2
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan početak dana definitivno počinje s kavom i kroasanom. Dvojac koji tvori savršenu jutarnju kombinaciju stvoren je za uživanje u doručku. Slatko, prhko, po mogućnosti toplo – u svakoj varijanti nestaje u trenu.

Omiljeno francusko pecivo u izvornoj je verziji prazno, a s vremenom je doživjelo različita punjenja čime su ljubitelji slatkog i slanog došli na svoje. U svakoj pekari možeš kupiti svoj jednako fin primjerak, ali kako nikad­nikome jedan nije dovoljan, predlažemo da napraviš svoje kroasane.

 

Možda vas zanima... Mamini kroasani... zato jer su najbolji! Kolumne

 

Većina domaćica uspješno zaobilazi kroasane kada je riječ o pripremi domaćih, ali uz ovaj brzi i jednostavni recept dobit ćeš peciva koja će te oduševiti. Uz malo truda dobit ćeš tijesto koje odstoji preko noći i spremno je za brzinsko pečenje ujutro kako bi dobila tople i mekane kroasane u kojima možeš bezgrešno uživati. Preporučujemo da poduplaš doze prilikom pečenja jer dok se okrenete – kroasana nema.

 

Možda vas zanima... Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio Špajza

 

Sastojci za 8 kroasana:

  • 2 šalice brašna
  • 150g maslaca
  • 120ml mlijeka
  • 3 žličice šećera
  • 25g suhog kvasca
  • prstohvat soli
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mlijeka

Kroasani | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Priprema:

  1. Kvasac razmutiti s mlijekom i šećerom. U drugoj posudi pripremiti brašno i sol, dodati maslac i miješati dok ne dobiješ mrvičastu strukturu.
  2. Dodati pripremljeni kvasac i spojii tijesto. Zamotati u foliju i zamrznuti na pola sata.
  3. Mijesiti tijesto na pobrašnjenoj površini. 
  4. Na samom kraju tijesto razvaljati u krug, napraviti trokute i zamotati u kroasane.
  5. Ostaviti ih na plehu da odmore oko 2 sata, a pećnicu zagrijati na 230 stupnjeva. Premazati ih jajem i peći 8 minuta na 190, a ostalih 10-15 na 230 stupnjeva.

Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.