Recepti Doručak 18. kolovoza 2024.

Savršeni kroasani, baš kao iz Pariza

Doručak
30 MIN
23 MIN
8
SREDNJE
Kroasan
Kroasan u slanom doručku - može li bolje?
foto: Lisa Fotios/Pexels
Idealan početak dana definitivno je onaj uz kavu i fini kroasan. Dvojac koji tvori savršenu jutarnju kombinaciju stvoren je za uživanje u doručku. Slatko, prhko, po mogućnosti toplo – u svakoj varijanti nestaje u trenu

Kroasan je omiljeno francusko pecivo u izvornoj je verziji prazno, a s vremenom je doživjelo različita punjenja čime su ljubitelji slatkog i slanog došli na svoje. U svakoj pekari možeš kupiti svoj jednako fin primjerak, ali kako nikad­ nikome jedan nije dovoljan, predlažemo da napraviš svoje kroasane.

kroasani s bademima Možda vas zanima... SAVRŠEN DORUČAK Domaći kroasani s bademima Recepti

Brz i jednostavan recept za domaće kroasane

 

Većina domaćica uspješno zaobilazi kroasane kada je riječ o pripremi domaćih, ali uz ovaj brz i jednostavan recept dobit ćeš peciva koja će te oduševiti. Uz malo truda dobit ćeš tijesto koje odstoji preko noći i spremno je za brzinsko pečenje ujutro kako bi dobila tople i mekane kroasane u kojima možeš bezgrešno uživati.

Preporučujemo da poduplaš doze prilikom pečenja jer dok se okreneš – kroasana nema.

 | Author: Anna Bratiychuk/Unsplash Hrskavi kroasan posut šećerom u prahu - najslasnija divota foto: Anna Bratiychuk/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći kroasani
30 MIN
pripreme
23 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Brašno 1 šalica
  • Maslac 150 g
  • Mlijeko 120 ml
  • Šećer 3 žličica
  • Instant kvasac 25 g
  • Sol 1 prstohvat
  • Žumanjak 1 kom
  • Mlijeko 1 žlica
Postupak
  1. Kvasac razmutiti s mlijekom i šećerom. U drugoj posudi pripremiti brašno i sol, dodati maslac i miješati dok ne dobiješ mrvičastu strukturu.


  2. Dodati pripremljeni kvasac i spojiti tijesto. Zamotati u foliju i zamrznuti na pola sata.


  3. Mijesiti tijesto na pobrašnjenoj površini. 


  4. Na samom kraju tijesto razvaljati u krug, napraviti trokute i zamotati u kroasane.


  5. Ostaviti ih na plehu da odmore oko 2 sata, a pećnicu zagrijati na 230 stupnjeva. Premazati ih jajem i peći 8 minuta na 190, a ostalih 10-15 na 230 stupnjeva.


A što s viškom kroasana (ako ikada do toga dođe)? 

Kroasan Možda vas zanima... BRUNCH GOZBA Složenac od kroasana, sira i slanine Recepti Croffle - savršen spoj kroasana i vafla Možda vas zanima... Vrijeme je za CROFFLE - savršen spoj kroasana i vafla Recepti Puding od starih kroasana i karamel umaka Možda vas zanima... Raskošni puding od starih kroasana i karamel umaka Recepti Možda vas zanima... Kroasan sendvič je ono što ti treba za doručak! Recepti