gastro postao
Od kroasana napravi sendvič - postat će tvoj omiljeni doručak
Nemaš više ideje što pojesti za doručak? Dosadili su ti klasični sendviči? Kruh ili pecivo zamijeni kroasanom i eto izvrsne ideje za doručak. Iako smo naviknuli jesi ih slatkaste s čokoladom ili pekmezom, slana varijanta s kajganom, pršutom i sirom je nevjerojatno ukusna. Isprobaj, svakako!
Sastojci (za 6 sendviča):
- 12 jaja
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 1 žlica maslaca
- 6 kroasana, prepolovljeno vodoravno
- 2 žlice senfa
- 6 kriški tanko narezanih pršuta ili šunke
- 1 1/2 šalice nasjeckanog cheddara
- po želji možeš dodati omiljenu salatu
Priprema:
- U većoj zdjeli umutiti jaja dok se bjelanjci i žumanjci potpuno ne izmiješaju i jaja malo zgusnu. Dodati mlijeko, sol i papar i dobro pomiješati.
- Rastopiti maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Uliti smjesu od jaja i ostaviti da se prži oko 2 minute (dok se rubovi ne počnu savijati). Gumenom lopaticom gurnuti jaja s rubova u sredinu. Sirova jaja razvući natrag u ravnomjerni sloj.
- Ponoviti, gurajući postavljena jaja od ruba u sredinu svakih 30 sekundi. Ukupno vrijeme kuhanja je od 6 do 8 minuta. (Vrh jaja bi još trebao biti malo vlažan.) Prebaciti jaja u zdjelu.
- A sada slaganje sendviča. Vodoravno prerezati kroasane i namazati senfom. Zati staviti šnitu šunke, malo kajgane i naribanog sira.
I tvoj sendvič je spreman za doručak!