Recepti 26. rujna 2019.

Započni dan firentinskim sendvičem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealno je vrijeme za uživanje u špinatu koji obiluje željezom te vitaminima A,C i K. Mnogo je načina na koje ga možeš iskoristiti, a jedan od njih je u sendviču.

Katarina Medici, supruga francuskog kralja toliko je voljela špinat da je inzistirala da joj se priprema svaki dan. Upravo zbog ljubavi žene porijeklom iz Firence, u jelima koja u nazivu sadrže izraz "na firentinski“ - špinat predstavlja jedan od glavnih sastojaka. 

Zima je idealno vrijeme za uživanje u špinatu koji obiluje željezom te vitaminima A,C i K. Mnogo je načina na koje ga možete iskoristita a jedan od njih je u sendviču. 

Kada netko spomene riječ sendvič, prvo što nam padne na pamet je kruh, sir i šunka. Ali da tomu nije tako, i da sendvič može biti drugačiji i nevjerojatno sočan, dokaz je Firentinski sendvič.

 

Palačinke sa sirom i špinatom Možda vas zanima... Palačinke punjene špinatom i tajnim sastojkom Recepti

 

Možda vas zanima... Za poseban užitak: Monte Cristo sendvič Recepti

 

Potrebno ti je:

  • 4 kriške kruha
  • 400 g špinata
  • 4 kriške pancete
  • 4 jaja
  • 4 kriške sira
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

  1. U vrelu i posoljenu vodu staviti očišćen i opran špinat, kuhati jednu minutu pa ga premjestiti u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju.
  2. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, staviti pancetu narezanu na tanke kriške, pržiti s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvaditi na stranu.
  3. Na masnoću od prženja dodati jaja i ispeći ih na oko.
  4. Kriške kruha staviti na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjeniti ih listovima blanširanog špinata, prekriti kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira.
  5. Tako pripremljene sendviče staviti u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče. Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvaditi i poslužiti.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.