Malo drugačiji način da napravite tijesto za palačinke, ali će one biti ukusne i mekane.
Palačinke su jedan od najosnovnijih, a zapravo i jedan od najstarijih recepata! Svi najčešće imamo u frižideru koje jaje, malo mlijeka i brašno. To je sve što nam treba za ovu poslasticu i upravo zato često odlučimo napraviti to jelo. Svi uglavnom vole palačinke, a mnogima je ovaj jednostavan recept i najomiljenija slastica.
Slatke ili slane, s pekmezom ili nekim drugim namazom! Malo je onih koji mogu odoljeti dobrim starim palačinkama, kojima možete dati novo, mekano ruho s tek jednim neobičnim sastojkom. Odvažite se i u uobičajenu smjesu dodajte ni manje ni više nego - pivo!
Potrebno vam je:
Za palačinke:
- 500 ml piva
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 1 mala žlica soli
- 300 g pšeničnog brašna
Za nadjev:
- 450 g špinata
- 3 režnja češnjaka
- svježe mljeveni papar
- 1/3 šalice kefira
Ostalo
- 1 1/2 žlice ulja
Priprema:
- Pomiješajte sastojke za palačinke dok ne dobijete glatku smjesu pa ih ispecite na ulju.
- Pomiješajte špinat sa zgnječenim češnjakom i pirjajte dok ne omekša. Dodajte kefir i još malo zagrijte. Nadjenite palačinke.
- Prema želji, pospite ribanim sirom i zapecite nekoliko minuta na 180°C.