gastro postao
Palačinke ne moraju nužno biti samo desert već mogu poslužiti i kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 474
Glavni sastojci
- palačinka
- 1 kom luk ,crveni
- 400 g gljive miješane, razne
- 1 čaša vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 125 ml vrhnje za kuhanje
- 100 ml pileći temeljac
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
- sušeni timijan
Umak
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 30 g maslac, neslani
- 15 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g gouda punomasni
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
- papar
Priprema
- Na maslacu pržite brašno pazeći da ne posmeđi. Ulijte mlijeko i zakuhajte smjesu uz miješanje. Kad se umak zgusne, dodajte žumanjke pa umiješajte naribani sir te začinite s malo soli i papra. U drugoj tavi propirjajte luk, dodajte narezano meso, gljive i timijan. Kuhajte miješajući deset minuta dok sva tekućina ne ispari.
- Ulijte bijelo vino, vrhnje i pileći temeljac. Zagrijte pećnicu na 180°C. Nadjenite i zamotajte palačinke pa ih složite u vatrostalnu posudu. Žlicom rasporedite preko palačinki preostali umak. Pospite s još sira prema želji. Pecite oko deset min.
Izvor Skuhatćute