Recepti 1926 prikaza 03. listopada 2014.

Palačinke s piletinom i gljivama

Palačinke s piletinom i gljivama
Thinkstock
Palačinke ne moraju nužno biti samo desert već mogu poslužiti i kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 474

Glavni sastojci

  • palačinka
  • 1 kom luk ,crveni
  • 400 g gljive miješane, razne
  • 1 čaša vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 125 ml vrhnje za kuhanje
  • 100 ml pileći temeljac
  • 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • sušeni timijan

Umak

  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 30 g maslac, neslani
  • 15 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g gouda punomasni
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Na maslacu pržite brašno pazeći da ne posmeđi. Ulijte mlijeko i zakuhajte smjesu uz miješanje. Kad se umak zgusne, dodajte žumanjke pa umiješajte naribani sir te začinite s malo soli i papra. U drugoj tavi propirjajte luk, dodajte narezano meso, gljive i timijan. Kuhajte miješajući deset minuta dok sva tekućina ne ispari.
  2. Ulijte bijelo vino, vrhnje i pileći temeljac. Zagrijte pećnicu na 180°C. Nadjenite i zamotajte palačinke pa ih složite u vatrostalnu posudu. Žlicom rasporedite preko palačinki preostali umak. Pospite s još sira prema želji. Pecite oko deset min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.