Zaželite li se zasladiti jutro na najljepši mogući način ili pak pripremiti fantastičan, ali brz desert nakon finog ručka, klasične palačinke zasigurno će biti odličan odabir.
Poslužite ih uz jednostavan umak od borovnica, a dodati možete i drugo bobičasto voće poput malina, kupina ili crvenog ribiza. Osim što će izgledati efektno, kiselkasto slatki okusi na divan će vas način osvježiti.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 62
Za pripremu palačinki potrebno vam je:
- 1 jaje
- 130 g brašna
- 250 ml mlijeka
- Mineralna voda
- Ulje
Za pripremu umaka trebat će vam:
- 2 šalice borovnica
- 2 žlice šećera
- 1 mala žlica limunovog soka
- Prstohvat soli
Priprema:
- U dubokoj posudi izmiješajte jaje i sol pa postupno dodajte mlijeko ili mineralnu vodu i brašno. Ispecite palačinke.
- Kako biste pripremili umak, borovnice zgnječite pa im dodajte šećer, limunov sok i sol.
- Sve ubacite u tavu i miješajte dok umak ne provrije, a zatim, po ukusu, dodati možete i vanilijin ekstrakt.
- Umakom nadjenite pripremljene palačinke, a da biste im dodatno obogatili okus, možete ih uvaljati u razmućena jaja pa krušne mrvice i ispržiti u dubokom ulju.
Izvor: Skuhaćute