Recepti 04. travnja 2017.

Palačinke koje možete jesti i kada ste na dijeti

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove sjajne i ukusne palačinke, obogaćene su jednim tajnim sastojkom!

Iako palačinke ne jedemo svaki, ove biste definitivno mogli jesti bez grižnje savjesti! Zašto? Zato što su pripremljene sa sjajnom i zdravom blitvom, češnjakom i  malo bijelog vina. 

Pripremite ih u bilo koje doba dana i uživajte u mirisnim palačinkama. Doduše, ovo su slane palačinke tako da ih nećete moći namazati omiljenim slatkim namazom, ali neka vas to ne brine. Postoji mnoštvo načina kako ih možete nadjenuti i uživati u njima - primjerice s posnim sirom, vrhnjem, domaćim namazima od sira i slično. A uvijek možete dodati i malo šunke! 

Sastojci:

  • 1 šalica glatkog brašna
  • sol i papar
  • 4 jaja, 2 cijela + 2 odvojena
  • 1 češanj češnjaka, sitno narezan
  • 2 žlice bijelog vina
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 200 g blitve, samo lišća
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1.  Pomiješati brašno i žličicu soli pa dodati 2 cijela jaja i 2 žumanjka
  2. Uliti vino te potom mlijeko, miješajući pjenjačom kako ulijevate mlijeko
  3. Dodati češnjak i malo papra te izmiješati smjesu da nema grudica; staviti u hladnjak na najmanje dva sata
  4. Kada je smjesa ohlađena, izvaditi ju i od bjelanjaka izmiksati čvrst snijeg
  5. Blitvu narezati na tanke trakice te ju, sa snijegom, nježno umiješati u ohlađenu smjesu jaja i brašna
  6. Zagrijati ulje pa praviti palačinke veličine po želji
  7. Poslužiti tople.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.