gastro postao
Isprobajte čari kukuruznog kruha s jednim neočekivanim, tajnim sastojkom!
Meki i mirisni kukuruzni kruh podsjeća nas na djetinjstvo. No ova nova verzija s tajnim sastojkom - avokadom, prava je zdrava delicija koju možemo jesti bez grižnje savjesti.
Kruh poslužite s omiljenim domaćim namazom ili komadom gorgonzole i pršuta i dopustite si trenutke uživanja.
Mi inače ne možemo dočekati da ga probamo, no najbolje je da ga malo ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio.
Sastojci:
- 1 šalica kukuruznog brašna
- 1/2 šalice glatkog brašna
- 1 1/2 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice cayenne papra
- 2 žličice kima
- 6 žlica maslaca
- 2 žlice meda
- 1 šalica mlaćenice
- 1 jaje
- 1 1/2 šalica kukuruza
- 1 avokado, narezan na kockice
- sok od pola limete
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Staviti u okrugli kalup (promjera 22 cm) 2 žlice maslaca i kim te staviti kalup u pećnicu da se grije dok pripremate ostatak
- Pomiješati suhe sastojke: brašno, kukuruzno brašno, sol, papar, sodu bikarbonu
- Preostali maslac pomiješati s medom
- Mlaćenicu pomiješati s jajetom te sok od limete pokapati po avokadu i kukuruzu
- Nježno uliti smjesu meda i maslaca u mlaćenicu i jaje
- Dodati suhe sastojke i avokado s kukuruzom te sve dobro promiješati da se sastojci sjedine
- Izvaditi zagrijani kalup te prebaciti smjesu za kruh u njega i peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
- Poslužiti ohlađeno na sobnoj temperaturi.