16. rujna 2016.

Četiri genijalne ideje za jela sa sirnim namazom

sirni namaz
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uvijek vam stoji tu negdje u hladnjaku, ali samo ga ponekad namažete na kruh? Donosimo vam sjajne ideje kako kreativnije iskoristiti pakiranje sirnog namaza.

Sirni namaz ili krem sir hrana je koju gotovo svatko uvijek ima u hladnjaku. Nije posebno zanimljiv i mažemo ga na kruh, a vrh maštovitosti nam je kada ga ubacimo u kakav kolač sa sirom. Ono o čemu ne razmišljamo su njegova kremoznost i neutralnost koje tako lako možemo iskoristiti na nebrojeno mnogo načina. Slatko ili slano jelo, krem sir složit će se sa svakim gotovo savršeno. U kolačima daje na rahlosti, a u slanim jelima ga je najbolje otopiti i uživati u kremastom savršenstvu. Donosimo vam četiri prijedloga za jela u koja će se sirni namaz idealno uklopiti.

Riba

Sirni namaz i riba obožavaju se. Bilo da tunu, skušu ili dimljeni losos stavite na krišku kruha koju ste premazali krem sirom ili se upustite u pripremu složenaca, s ovakvom kombinacijom nikako ne možete pogriješiti. Dodajte im još malo kopra koji se idealno slaže s mliječnim proizvodima, pokoju slanu komponentu poput inćuna ili maslina i zadovoljno nepce je zagarantirano.

dimljeni losos | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Jaja

Kombinirajte sirni namaz s jajima. Ako ubacite samo jednu žlicu dok mutite jaja za kajganu, razlika će biti ogromna. Jaja neće biti suha već sočna pa će se tako topiti u vašim ustima. Pomiješajte jaja i mlijeko, dodajte komadiće sirnog namaza koji će se zatim otopiti po kajgani, a vi za taj tren uživati u najboljim jajima koja ste ikada pripremili.

Punjenja

Krem sir odličan je odabir za mliječna punjenja. Ipak, uvijek ga kombinirajte s drugim sastojcima kako punjenje ne bi bilo pregusto. Odličan odabir su paprike punjene sirom, ribanim sirom, lukom, šunkom i začinima. Zapecite ih ili pržite u dubokom ulju i navalite.

Kolači

Osim na kruhu, cheesecake je naš omiljeni način da iskoristimo pakiranje sirnog namaza. No osim u kolač od sira, možete ga dodavati u obične biskvit kolače s voćem. Uz samo nekoliko žlica sirnog namaza kolači će postati sočniji i laganiji. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.