06. rujna 2016.

Slatki kruh s lješnjacima i šljivama koji ćete obožavati

kolač sa šljivama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija šljiva i lješnjaka pun je pogodak za zadovoljno nepce.

Sočan kolač s lješnjacima osvojit će vas na prvu. Spoj slatkih šljiva i orašasta aroma iz lješnjaka u kombinaciji s vanilijom stvorit će divan biskvit kolač koji ćete htjeti ponavljati opet iznova. Pečene šljive otpustit će svoj sok i dati dodatnu sočnost cijeloj slastici, a upravo taj sok nikako nemojte baciti već ga prelijte po još sirovoj smjesi za kolač za bogat okus. Ovaj kolač možete pripremiti i u obliku podloge za tortu pa ga kombinirati s finim kremama. Ako ste ipak raspoloženi za jednostavnije varijante, poslužite kruh uz žlicu sladoleda od vanilije ili s tučenim slatkim vrhnjem.

Potrebno vam je:

  • 10 zrelih šljiva
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g maslaca
  • 2 jaja
  • 80 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 100 g mljevenih lješnjaka

Priprema:

  1. Pomiješajte očišćene šljive i vanilin šećer i stavite ih u pečnicu na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
  2. U posudi miksajte maslac koji ste prethodno otopili sa šećerom dok ne postanu pjenasti.
  3. Dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake.
  4. Pomiješajte i prebacite smjesu u kalup koji ste lagano namastili.
  5. Kad su šljive gotove, poslažite ih po biskvitu i prelijte ga sokom koji su šljive ispustile kod pečenja.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  7. Pustite da se malo odmori pa poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.