Recepti 01. rujna 2016.

Hrskavo i zdravo: Slasni crumble od krušaka i lješnjaka

Crumble
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj sočan i sladak crumble postat će vaš najdraži desert jednom kada vidite njegovu laganu pripremu koja daje fantastične rezultate.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1585

Potrebno vam je

  • 3 kom kruška (cijela)
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 60 g lješnjak, sirovi
  • 60 g maslac, slani
  • 500 g puding u prahu (okus čokolade)
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Usitnite lješnjak, a maslac narežite na kockice. Pomiješajte lješnjak, maslac, šećer i brašno pa sve stavite u lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite desetak minuta i ohladite.
  2. Narežite kruške na kockice i pomiješajte ih s pudingom od čokolade. Na dno posude stavite kruške i pospite crumbleom. Ohladite pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.