Ako imaš puno ostatak od uskrsne gozbe, od njih pripremi ukusan doručak
Ovaj je doručak odlična opcija za one kojima je ostalo previše uskrsne šunke i kruha, ali i za one koji su apsolutno pretjerali pri kupnji jaja. U kratkom vremenu možeš pripremiti veliku količinu, a pod ruku s praktičnosti ide i dobar okus.
Ovaj divan složenac od ostataka uskrsne gozbe pripremi navečer, ostavi u hladnjaku preko noći i kratko zapeci ujutro prije posluživanja.
Ne gasi ekran dok kuham
Složenac od uskrsnih ostataka
15 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslac
1
žlica
Luk
1
kom
Kruh
6
kriška
Šunka
100
g
Kopar - svježi
2
žlica
Krem sir
200
g
Kiselo vrhnje
2
šalica
Jaje
8
kom
Sol
Papar
Postupak
Na tavi rastopi maslac pa dodaj nasjeckani luk. Pirjaj dok ne omekša.
Namasti kalup za pečenje i na dno posloži kockice kruha starog 1 dan.
Dodaj narezanu šunku, dinstani luk, krem sir podijeljen žlicom na manje dijelove pa sve pospi koprom.
U posudi pomiješaj jaja i kiselo vrhnje, posoli i popapri.
Prelij jaja po složencu i pusti da stoji barem 45 minuta prije pečenja da kruh lijepo upije preljev.
Peci na 180 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju i jaja budu pečena.