gastro postao
Možete ga jesti za doručak, ručak i večeru!
Kako bi vaš kukuruzni kruh bio još bolji, pecite ga u željeznoj tavi prethodno zagrijanoj u pećnici. Poslužite ga uz malo sirnog namaza, varivo ili ga napravite slatkog i uživajte u njemu s domaćim pekmezom.
Sastojci:
- 1 1/2 šalica kukuruzne palente
- 1 1/2 šalica glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 3/4 šalice mlaćenice
- 3 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja, suncokretovog ulja ili svinjske masti
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i staviti odmah željeznu tavu da se grije
- Pomiješati suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo
- U drugoj posudi razmutiti jaja s mlaćenicom
- Preliti smjesu jaja u brašno i promiješati drvenom kuhačom
- Izvaditi vruću tavu iz pećnice i podmazati ju s uljem/masti i izliti smjesu u tavu
- Peći otprilike 25 minuta, odnosno, dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista
- Ako ćete raditi slatku verziju, dodajte u smjesu brašna žlicu do dvije smeđeg šećera
Uživajte u mirisnom i ukusnom domaćem kruhu koji je gotov za tren!