Recepti 346 prikaza 08. prosinca 2016.

Fini kukuruzni kruh

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Možete ga jesti za doručak, ručak i večeru!

Kako bi vaš kukuruzni kruh bio još bolji, pecite ga u željeznoj tavi prethodno zagrijanoj u pećnici. Poslužite ga uz malo sirnog namaza, varivo ili ga napravite slatkog i uživajte u njemu s domaćim pekmezom.

Sastojci:

  • 1 1/2 šalica kukuruzne palente
  • 1 1/2 šalica glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 3/4 šalice mlaćenice
  • 3 jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja, suncokretovog ulja ili svinjske masti

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i staviti odmah željeznu tavu da se grije
  2. Pomiješati suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo
  3. U drugoj posudi razmutiti jaja s mlaćenicom
  4. Preliti smjesu jaja u brašno i promiješati drvenom kuhačom
  5. Izvaditi vruću tavu iz pećnice i podmazati ju s uljem/masti i izliti smjesu u tavu
  6. Peći otprilike 25 minuta, odnosno, dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista
  7. Ako ćete raditi slatku verziju, dodajte u smjesu brašna žlicu do dvije smeđeg šećera 

Uživajte u mirisnom i ukusnom domaćem kruhu koji je gotov za tren! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.