Zasladite se spojem višanja, vrhnja i mekanih kroasana! Kombinaciju također možete izmijeniti prema potrebi pa će tako umjesto kroasana dobro poslužiti i kruh star jedan do dva dana dok umjesto višanja možete upotrijebiti i džem od jagoda sa svježim jagodama.
Igrajte se i složite svoju omiljenu kombinaciju pa uživajte u slasnom i slatkom, a tako brzom desertu za baš svako doba dana.
Sastojci:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 300 ml mlijeka
- 75 grama šećera u prahu
- 4 žumanjka
- 2 žlice likera od višnje
- 6 srednjih ili 4 velika korasana
- 5-6 žlica džema od višanja
- 100 grama očišćenih višanja
Postupak:
1. Vrhnje i mlijeko ulijte u tavu i pustite da zavrije, a zatim maknite s vatre. Istucite žumanjke sa šećerom i ulijte vruću mješavinu mlijeka i vrhnja i dobro izmiješajte. U smjesu dodajte i 2 žlice likera od višnje.
2. Prepolovite svaki kroasan i premažite džemom te posložite u prethodno nauljenu posudu za pečenje. Pospite višnjama i prelijte smjesom koju ste napravili i ostavite 30 minuta.
3. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i pecite 40-45 minuta. Ako primijetite da se prebrzo peće, prekrijte folijom.
Dobar tek!