Recepti 28. svibnja 2017.

Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Paul Hollywood, stručnjak za pekarske proizvode, podijelio je sa svim entuzijastima ovaj jednostavan i ukusan recept.

Zasladite se spojem višanja, vrhnja i mekanih kroasana! Kombinaciju također možete izmijeniti prema potrebi pa će tako umjesto kroasana dobro poslužiti i kruh star jedan do dva dana dok umjesto višanja možete upotrijebiti i džem od jagoda sa svježim jagodama.

Igrajte se i složite svoju omiljenu kombinaciju pa uživajte u slasnom i slatkom, a tako brzom desertu za baš svako doba dana.

 

Borovnice Možda vas zanima... Jamie Oliver savjetuje: Pretvorite smoothie u ukusne palačinke None

 

Sastojci:

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml mlijeka
  • 75 grama šećera u prahu
  • 4 žumanjka
  • 2 žlice likera od višnje
  • 6 srednjih ili 4 velika korasana
  • 5-6 žlica džema od višanja
  • 100 grama očišćenih višanja

 

Postupak:

1. Vrhnje i mlijeko ulijte u tavu i pustite da zavrije, a zatim maknite s vatre. Istucite žumanjke sa šećerom i ulijte vruću mješavinu mlijeka i vrhnja i dobro izmiješajte. U smjesu dodajte i 2 žlice likera od višnje.

2. Prepolovite svaki kroasan i premažite džemom te posložite u prethodno nauljenu posudu za pečenje. Pospite višnjama i prelijte smjesom koju ste napravili i ostavite 30 minuta.

3. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i pecite 40-45 minuta. Ako primijetite da se prebrzo peće, prekrijte folijom.

 

Možda vas zanima... Početnici, Mary Berry za vas ima sjajne savjete! Špajza

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.