Proljetna tjestenina s inćunima, povrćem i tartufima

Lidija Lončarić
Otkrili smo ultimativni proljetni recept za najfiniju tjesteninu. Ova kombinacija spaja jednostavno sezonsko povrće, raskošne tartufe i slane inćune. Za prste polizati!
Vidi originalni članak

Želite li uživati u jednostavnom, ali okusima bogatom ručku, tjestenina pripremljena na ovaj način bit će idealan odabir. Mi smo koristili Benčić tjesteninu s bijelim tartufima, a ako jelo pripremate s običnom tjesteninom, svakako mu dodajte žličicu tartufate ili pak povrće pirjajte na žlici maslaca s tartufima

 

 

Također, povrće koje koristite prilagodite sezoni. S aromama tartufa idealno se slažu prve slatke cherry rajčice i grilane šparoge, dok slani inćuni na divan način zaokružuju čitavo jelo.

Priprema će vam oduzeti svega dvadesetak minuta te će ova raskošna tjestenina biti idealna za brzi ručak nakon posla ili za iznenadna druženja s najdražima. Aromatično i bogato, jelo poput ovog zasitit će vas na najljepši način. 

 

 

Potrebno vam je:

  • 300 g Benčić tjestenine s tartufima
  • 2 režnja češnjaka
  • Vezica šparoga
  • 200 g cherry rajčica
  • Nekoliko fileta slanih inćuna
  • Grana Padano sir
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. U kipućoj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
  2. Na maslacu ili maslinovom ulju kratko popržite češnjak, pa dodajte šparoge i cherry rajčice.
  3. Ubacite i nekoliko fileta slanih inćuna.
  4. Pirjajte dok povrće ne omekša.
  5. Dodajte skuhanu tjesteninu i dobro pomiješajte. Dodajte još malo maslinovog ulja, začinite soli i paprom, a po želji možete dodati i žličicu tartufate.
  6. Poslužite na tanjur, a kada je tjestenina još topla, dodajte i listiće sira te pospite svježim sjeckanim peršinom.

Dobar tek!
 


Posjeti Gastro.hr