Prvi i najčokoladniji kolač koji smo isprobali ove godine

Lidija Lončarić
Uzeli smo recept naše kolumnistice, dodali mu čokoladu, mak i lješnjake i stvorili neodoljivo sočan čokoladni kolač.
Vidi originalni članak

Kada nam je naša kolumnistica Jannette poslala recept za mramorni zebra kolač, instantno nam je na pamet pala sjajna ideja - pa ovo moramo pripremiti!

 

Slatki svijet Zebra mramorni kolač - slastica o kojoj se priča

 

Iako nam se ovih dana po glavi mota neki sočan kolač s makom, ovom zebrastom jednostavno nismo mogli odoljeti, pa smo napravili kombinaciju koju ćemo zasigurno vrlo skoro ponoviti.

 

U bijeli dio zebra kolača dodali smo dvije žlice maka, a zatim sve prelili finom čokoladom i tostiranim lješnjacima. Ovi dodaci na sjajan su način nadopunili Jannettin sočan biskvit. Sljedećeg puta poslušat ćemo Jannettin savjet te kolač još malo natopiti rumom, za jače arome, naravno.

 

Miriše na sreću Mramorni kuglof s višnjama - jer mramor je u modi

 

Postupak pripreme zebra mramornog kolača potražite u Jannettinom receptu, a dok se kolač peče, u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu s malo maslaca. Važno je ne namjestiti previsoku temperaturu i povremeno provjeriti proces rastapanja kako čokolada ne bi zagorjela.

 

Također, vrijeme pečenja kolača idealno je za tostiranje lješnjaka. Dovoljno će im biti tek nekoliko minuta, pa ih svakako pripazite i izvadite na vrijeme. Odmah nakon što osjetite orašasti miris iz pećnice, oni su gotovi i spremni za čišćenje i sjeckanje.

Kada je kolač gotov i ohlađen, premažite ga čokoladom i pospite nasjeckanim lješnjacima. Pustite da se sve zajedno dobro ohladi i pokušajte pojesti samo jedan komad!

 

Posjeti Gastro.hr