Priprema Zebra kolača zaista je brza i jednostavna, a kolač odlično prija uz šalicu kave ili mlijeka! Ovo je osnovni recept, a vi ga svakako možete malo obogatiti dodajući mu arome poput ruma, naranče ili limuna!
Sastojci
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 350 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml + 3 žlice mlake vode
- 250 ml ulja
- 3 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice vode
Priprema:
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
- Izmiksanim žutanjcima dodajte ulje i vodu, a zatim lagano umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
- Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu podijelite na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodajte kakao i vodu (3 žlice)..
- Okrugli kalup za pečenje (26 cm) obložite masnim papirom.
- Uzmite jednu šeflju svijetle smjese pa ulijte u sredinu kalupa.
- Zatim uzmite jednu šeflju tamne smjese i stavite na sredinu svijetle smjese i tako naizmjenično dodajte smjese dok ih ne potrošite.
- Kolač pecite na temperaturi od 180° C 30-35 minuta, ovisno o pećnici.
- Čačkalicom provjerite je li pečen.
- Ohlađeni Zebra kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite se!
Još slasnih ideja naše kolumnistice Jannette potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
Dobar tek!