Nisu vanilin, ali su jednako fine! Ako inače volite kombinaciju čokolade, cimeta i naranče sigurna sam da će vam se i ove kiflice svidjeti!
Sastojci za kiflice:
- 220 g glatkog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- 100 g šećera u prahu
- 120 g maslaca
- 2 žutanjka
- 2 žlice mlijeka
- 1/2 žličice cimeta
- naribana korica 1 naranče
- 5 kapi arome naranče
- Ostalo
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
- Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
- Rashlađeno tijesto podijelite na 4 jednaka dijela pa svaki dio oblikujte u dugi, tanki valjak.
- Valjak izrežite na komadiće tijesta duge 6-7 cm. Svaki komadić tijesta samo kratko zarolajte između dlanova tako da im malo stanjite vrhove, a zatim oblikujte kiflice.
- Čokoladne kiflice slažite na veliki lim za pečenje kojeg se prekrili masnim papirom i pecite 5-7 minuta na temperaturi od 180°C.
- Kiflice ohladite, a zatim ukrasite po želji. Dio kiflica umačite, a dio kiflica prošarajte otopljenom bijelom čokoladom.
- Dok se čokolada još nije stvrdnula, kiflice možete posipati sjeckanim lješnjacima.
Još slasnih ideja naše kolumnistice Jannette potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
U slast!