Kolumne 5762 prikaza 28. prosinca 2017.

Čokoladne kiflice - neodoljivi novogodišnji keksići

Jannette Razum
U vrijeme blagdana tradicionalno je da se na stolu nađu vanilin kiflice koje ste vjerujem radili i ovog Božića. Ako za novogodišnju noć planirate peći novu turu suhih kolačića, svakako vam preporučujem da isprobate recept za ove kiflice.

Nisu vanilin, ali su jednako fine! Ako inače volite kombinaciju čokolade, cimeta i naranče sigurna sam da će vam se i ove kiflice svidjeti!

 

Možda vas zanima... Otkriće: Jedno tijesto - četiri vrste božićnih kolačića Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

 

Sastojci za kiflice:

  • 220 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • 100 g šećera u prahu
  • 120 g maslaca
  • 2 žutanjka
  • 2 žlice mlijeka
  • 1/2 žličice cimeta
  • naribana korica 1 naranče
  • 5 kapi arome naranče
  • Ostalo
  • 100 g bijele čokolade

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
  2. Rashlađeno tijesto podijelite na 4 jednaka dijela pa svaki dio oblikujte u dugi, tanki valjak.
  3. Valjak izrežite na komadiće tijesta duge 6-7 cm. Svaki komadić tijesta samo kratko zarolajte između dlanova tako da im malo stanjite vrhove, a zatim oblikujte kiflice.
  4. Čokoladne kiflice slažite na veliki lim za pečenje kojeg se prekrili masnim papirom i pecite 5-7 minuta na temperaturi od 180°C.
  5. Kiflice ohladite, a zatim ukrasite po želji. Dio kiflica umačite, a dio kiflica prošarajte otopljenom bijelom čokoladom.
  6. Dok se čokolada još nije stvrdnula, kiflice možete posipati sjeckanim lješnjacima.

 

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

 

Još slasnih ideja naše kolumnistice Jannette potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu! 

 

Možda vas zanima... Jednostavnije ne može: Čokoladna torta s rogačem Kolumne

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.