Pržene lignje

Thinkstock
Popularna verzija lignji koju ćete pripremiti u manje od pola sata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 291

Potrebno vam je

  • 1 kg lignja
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • sol

Priprema

  1. Ako lignje pržite na prevrućem ulju, ili ako ih dulje pržite, mogu se jako stvrdnuti.
  2. Lignje očistite, ostavite glave, ali odsijecite vrškove krakova, odbacite oči, rožnatu čeljust i hrskavičavu ljušturu.
  3. Tijelo lignje narežite na 1 cm debele prstenove i ostavite ih da se osuše.
  4. Prstenove i glave, uvaljajte u brašno i pržite nekoliko minuta na lagano zagrijanom ulju.

Popularna verzija lignji koju ćete pripremiti u manje od pola sata

Posjeti Gastro.hr