Moderne tufahije: Punjene pečene jabuke

Thinkstock
Želite jednostavan, brz, topao desert koji se topi u ustima? Rješenje su pečene punjene jabuke.
Vidi originalni članak

Tople i sočne punjene jabuke mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglicu sladoleda od vanilije, dobili ste pravo savršenstvo.

Ovaj recept podsjetio nas je na djetinjstvo kada su pečene jabuke bile često na jesenskom repertoaru. Kuhinjom se širio miris pečenih jabuka i stalno smo se navirivali u pećnicu da provjerimo jesu li gotove.

Recept za pečene jabuke sa žitaricama i orasima pronašli smo kod Rachael Ray

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • 1/2 limuna
  • 4 žlice maslaca, omekšalog
  • 3/4 šalice žitarica sa suhim voćem (Müsli)
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1/4 šalice nasjeckanog oraha
  • Sladoled od vanilije (po želji)

Priprema:

  1. Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Jabuke operite, odrežite im vrh te izdubite sredinu gdje su sjemenke pomoću nožića i male žlice. Rubove jabuke premažite limunom. 
  3. U zdjeli pomiješajte maslac, žitarice, šećer i orahe. 
  4. Napunite jabuke. 
  5. Stavite ih peći oko 20 minuta, dok ne omekšaju.

Pečene jabuke poslužite tople uz sladoled od vanilije.

Posjeti Gastro.hr