gastro postao
Želite jednostavan, brz, topao desert koji se topi u ustima? Rješenje su pečene punjene jabuke.
Tople i sočne punjene jabuke mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglicu sladoleda od vanilije, dobili ste pravo savršenstvo.
Ovaj recept podsjetio nas je na djetinjstvo kada su pečene jabuke bile često na jesenskom repertoaru. Kuhinjom se širio miris pečenih jabuka i stalno smo se navirivali u pećnicu da provjerimo jesu li gotove.
Recept za pečene jabuke sa žitaricama i orasima pronašli smo kod Rachael Ray.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 1/2 limuna
- 4 žlice maslaca, omekšalog
- 3/4 šalice žitarica sa suhim voćem (Müsli)
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1/4 šalice nasjeckanog oraha
- Sladoled od vanilije (po želji)
Priprema:
- Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva.
- Jabuke operite, odrežite im vrh te izdubite sredinu gdje su sjemenke pomoću nožića i male žlice. Rubove jabuke premažite limunom.
- U zdjeli pomiješajte maslac, žitarice, šećer i orahe.
- Napunite jabuke.
- Stavite ih peći oko 20 minuta, dok ne omekšaju.
Pečene jabuke poslužite tople uz sladoled od vanilije.