Recept za najsočniji burger koji ćeš lako napraviti kod kuće

Alexander Starbuck Rastavljeni biljni burger by Matei Negovetić
Bloger Matei Negovetić koristio je proizvode GARDEN GOURMET i THOMY za pripremu ovog odličnog recepta. Kad jednom pripremiš ovaj slastan rastavljeni biljni burger on će postati standardni dio tvog jelovnika
Vidi originalni članak

Prehrana utemeljena na namirnicama biljnog podrijetla je postala jako popularna kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj jer je sve više ljudi svjesno koliko je ukusna, ali i korisna za naše tijelo i okoliš. Osim toga, plant-based način prehrane omogućuje vam da kreirate uistinu zanimljiva jela, nutritivno izbalansirana, puna hranjivih sastojaka i vlakana. 

S time se slaže i food bloger Matei Negovetić koji promovira, priprema i konzumira isključivo namirnice biljnog podrijetla te na svom Instagramu nesebično dijeli recepte i savjete o plant-based prehrani. Njegov odabir za odlično bezmesno jelo je rastavljeni biljni burger za koji je koristio odličan GARDEN GOURMET burger, kao i THOMY proizvode - THOMY ketchup, THOMY senf i THOMY Delight, laganu majonezu bez jaja. 

A da je njegov rastavljeni biljni burger ne samo zdrav, već i vrlo ukusan uvjeri se tako da nabaviš sve potrebne sastojke i kod kuće pripremiš ovaj slastan biljni burger. Recept donosimo u nastavku i jamčimo ti da će se za njega otimati i okorjeli ljubitelji mesa.

Rastavljeni biljni burger

Sastojci:

  • 1 pakiranje GARDEN GOURMET veganskih burgera
  • 2 hambi peciva
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 100 g bulgura
  • 3 mrkve
  • 2 jabuke
  • 100 ml biljnog mlijeka
  • 3 rotkvice
  • mladi luk
  • THOMY Ketchup
  • THOMY senf
  • THOMY Delight majoneza
  • ulje za prženje
  • 150 g krušnih mrvica
  • sol, papar
  • šećer
  • crvena paprika
  • aceto balsamico

Postupak:

1. Za okruglice od kruha – hambi peciva nareži na manje komade, te ih kratko preprži na nauljenoj tavi, dok ne potamne na dijelovima. Biljno mlijeko zagrij te komade preprženog peciva prebaci u mlijeko i ostavi da se namaču minimalno 10 minuta. Luk nasjeckaj na sitne komadiće, a jednu mrkvu naribaj. Kratko ih preprži na tavi, te posoli i pošećeri.

2. Namočene komadiće kruha ocijedi te pomiješaj s preprženim lukom i mrkvom, te dodaj krušne mrvice da dobiješ kompaktnu smjesu. Od te smjese napravi manje okruglice, te ih namoči kratko u mlijeko i ponovo u krušne mrvice. Prži ih 2-3 minute u ulju, dok ne dobiju zlatnu boju i dok ne budu hrskave izvana.

3. Za podlogu na tanjuru pomiješaj THOMY ketchup i majonezu, te dodaj malo soli i crvene paprike. Dvije mrkve naribaj, kao i dvije jabuke, te pomiješaj s majonezom, senfom, solju, paprom i acetom balsamicom.

4. Uz ovo jelo možeš poslužiti i bulgur. Kuhaj ga u kipućoj zasoljenoj vodi, u omjeru 1:2. Kuhaj bulgur tek nekoliko minuta, dok ne upije svu vodu.

5. GARDEN GOURMET veganski burger ispeci na grill tavi, te ga nareži na tanje ploške.

6. Za serviranje – na dno tanjura stavi umak od THOMY ketchupa i majoneze, na to stavi salatu od mrkve i jabuke. Po toj salati posloži okruglice od kruha, stavi kuhani bulgur i narezane ploške pečenog burgera. Ukrasi narezanim rotkvicama i mladim lukom.

Svakako ti preporučujemo da upoznaš i isprobaš raznoliku paletu proizvoda GARDEN GOURMET, THOMY i MAGGI! A želiš li znati više o tome kako isplanirati uravnotežen obrok samo od namirnica biljnog podrijetla, pogledaj Tanjur Vege Porcija koji će ti u tome pomoći. 

Posjeti Gastro.hr