Rešetkasti kolači

Suhe kolačiće možete poslužiti gostima, grickati ih pred televizorom, ili ponijeti na druženja u prirodi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 115

Potrebno vam je

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • 3 kom jaje kokošje
  • 50 g maslac, slani
  • 3 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 žlica tamni rum
  • ulje suncokretovo
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od brašna, soli, šećera, vanilin šećera, jaja, maslaca, kiselog vrhnja i ruma. Oblikujte od njega četiri kugle, lagano ih pritisnite, zavijte u foliju i ostavite 40 minuta na hladnome mjestu.
  2. Radnu površinu pospite brašnom. Svaku kuglu tijesta razvaljajte na debljinu šest mm. Od svakog lista tijesta izrežite četiri kruga promjera oko 12 cm.
  3. Svaki komad tijesta kotačićem za tijesto usporedno zarežite oko sedam puta s razmakom od 1 cm. No ostavite uokolo rub oko 1 cm. Provucite kuhaču kroz zareze da nastane uzorak tkanja (kao na fotografiji). Lagano izvucite kuhaču da uzorak ostane.
  4. U fritezi ili posudi za kuhanje zagrijte masnoću na oko 180°C. Pržite po nekoliko kolačića odjednom oko tri minute. Poslužite posuto šećerom u prahu.

Suhe kolačiće možete poslužiti gostima, grickati ih pred televizorom, ili ponijeti na druženja u prirodi

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr