gastro postao
Suhe kolačiće možete poslužiti gostima, grickati ih pred televizorom, ili ponijeti na druženja u prirodi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 115
Potrebno vam je
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- 3 žlica šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- 3 kom jaje kokošje
- 50 g maslac, slani
- 3 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 žlica tamni rum
- ulje suncokretovo
- šećer, u prahu
Priprema
- Zamijesite tijesto od brašna, soli, šećera, vanilin šećera, jaja, maslaca, kiselog vrhnja i ruma. Oblikujte od njega četiri kugle, lagano ih pritisnite, zavijte u foliju i ostavite 40 minuta na hladnome mjestu.
- Radnu površinu pospite brašnom. Svaku kuglu tijesta razvaljajte na debljinu šest mm. Od svakog lista tijesta izrežite četiri kruga promjera oko 12 cm.
- Svaki komad tijesta kotačićem za tijesto usporedno zarežite oko sedam puta s razmakom od 1 cm. No ostavite uokolo rub oko 1 cm. Provucite kuhaču kroz zareze da nastane uzorak tkanja (kao na fotografiji). Lagano izvucite kuhaču da uzorak ostane.
- U fritezi ili posudi za kuhanje zagrijte masnoću na oko 180°C. Pržite po nekoliko kolačića odjednom oko tri minute. Poslužite posuto šećerom u prahu.
Suhe kolačiće možete poslužiti gostima, grickati ih pred televizorom, ili ponijeti na druženja u prirodi
Izvor Skuhatćute