Rođendanski karpati s jagodama

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Težina pripreme: Srednje

tijesto za princes krofne

  • 125 g margarina
  • 200 ml vode
  • 2 dl brašna
  • soli
  • 5 kom jaja

krema

  • 1 l mlijeka
  • 3 kom puding vanilija
  • 100 g margarina
  • po želji šećera u prahu
  • 500 g jagode
  • 300 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Rastopiti margarin u vodi, dodati sol i zakuhati brašno . Kuhati dok se ne uhvati tanka bijela korica na dnu posude. Kada se ohladi dodavati jedno po jedno jaje. podijeliti na dva djela. Zagrijati pećnicu na 200. veliki lim od pećnice premazati i staviti pek papir, te na njega namazati smijesu. Peći oko 25 min svaku koru.
  2. Skuhati puding u mlijeku. Kad se ohladi dodati margarin i šećer u prahu po okusu. Na koru staviti kremu, voće -jagode, šlag, drugu koru. Drugu koru posuti šećerom u prahu.
Posjeti Gastro.hr