Sačuvaj okuse voća za zimu i napravi zalihu finih džemova

SHUTTERSTOCK Džem od bobičastog voća
Ako obožavaš voće napravi zalihu finih džemova i uživaj u nekim okusima cijele godine....
Vidi originalni članak

Ljetna sezona osim lijepog vremena, sunca i roštiljanja sa sobom donosi mnoštvo drugih pozitivnih stvari. Jedna od njih svakako je dozrijevanje povrća, ali i voća. Osim trenutnog i svježeg uživanja u njima, mnogi upravo ljetne mjesece koriste kao pripremu kada je u pitanju zimnica. 

Bilo da si ju već pripremala ili ne, u nastavku teksta donosimo ti jednostavne i lagane recepte putem kojih ćeš napraviti vlastiti džem u kojem će uživati cijela obitelj. 

Svi recepti će sadržavati mnogima već poznat sastojak, veoma koristan Dr. Oetker Džemfix 4:1 koji omogućava pripremu džemova s manje šećera i više punog, bogatog okusa voća. Dakle, osim što ti olakšava posao pripreme džema i štedi šećer, upravo on će krajnji rezultat učiniti još boljim!

 

 

Džem od jagoda

Džem od jagoda uvijek je popularan džem kojeg ne samo da se jede na kruhu ili u palačinkama, već na žlicu koliko je dobar. Recept u nastavku ima svega tri sastojka stoga će i oni s najmanje prakse u kuhinji savršeno baratati njime i savladati ga 'u tren oka'!

 

 

Sastojci:

Priprema:

  1. Jagode očistiti i staviti kuhati.
  2. Kad zakuhaju, dodati 4 žlice šećera i 2 Dr.Oetker Džemfix 4:1
  3. Usitniti štapnim mikserom i dodati preostali šećer.
  4. Kuhati još tri minute.
  5. Džem uliti u sterilizirane staklenke, zatvoriti i okrenuti staklenke na pet minuta.
  6. Džem od jagoda čuvati na suhom i tamnom mjestu.

U slast!

 

 

Žele od naranče i bazge

Ove sezone nemoj izostaviti fantastičan spoj naranče i bazge. Aromatičan je, prikladan kao nadjev za palačinke, vafle ili pak jednostavan cheesecake. U zimskim će se mjesecima savršeno sljubiti sa svježim kruhom i šalicom toplog čaja.

Sastojci su dostatni za četiri staklenke po 350 mililitara. 

Sastojci:

Priprema:

  1. Cvjetove bazge dobro protresi i skini peteljke. 
  2. Pomiješaj sok od naranče s cvjetovima bazge, šećerom i Džemfixom 4:1 i miješajući zakuhaj te ostavi da se kuha tri minute.
  3. Dok je smjesa vruća, izlij ju do ispod ruba pripremljenih staklenki i zatvori. 

Sitne peteljke ukloni nakon kuhanja. U želeu će ostati sitni cvjetići. U slast!

 

 

Džem od jagoda s espressom

Sjajan, osvježavajuć spoj kojeg moraš isprobati provom prilikom! Osim u slasnim jagodama, uživat ćeš i u nenametljivoj noti espressa, što je zasigurno veliki plus svim kavoljupcima.

Sastojci:

Priprema:

  1. Pomiješaj jagode s espressom, Džemfix 4:1 i šećerom te miješajući zakuhaj za što će ti trebati oko tri minute. 
  2. Vrući džem potom izlij do ispod ruba pripremljenih staklenki i zatvori. 

U slast!

 

 

Svi recepti u sebi će sadržavati mnogima već poznat sastojak, veoma koristan Dr. Oetker Džemfix 4:1 koji omogućava pripremu džemova s manje šećera i više punog, bogatog okusa voća. Dakle, osim što ti olakšava posao pripreme džema i štedi šećer, upravo on će krajnji rezultat učiniti još boljim!

 

Posjeti Gastro.hr