Ljetna sezona osim lijepog vremena, sunca i roštiljanja sa sobom donosi mnoštvo drugih pozitivnih stvari. Jedna od njih svakako je dozrijevanje povrća, ali i voća. Osim trenutnog i svježeg uživanja u njima, mnogi upravo ljetne mjesece koriste kao pripremu kada je u pitanju zimnica.
Bilo da si ju već pripremala ili ne, u nastavku teksta donosimo ti jednostavne i lagane recepte putem kojih ćeš napraviti vlastiti džem u kojem će uživati cijela obitelj.
Svi recepti će sadržavati mnogima već poznat sastojak, veoma koristan Dr. Oetker Džemfix 4:1 koji omogućava pripremu džemova s manje šećera i više punog, bogatog okusa voća. Dakle, osim što ti olakšava posao pripreme džema i štedi šećer, upravo on će krajnji rezultat učiniti još boljim!
Džem od jagoda
Džem od jagoda uvijek je popularan džem kojeg ne samo da se jede na kruhu ili u palačinkama, već na žlicu koliko je dobar. Recept u nastavku ima svega tri sastojka stoga će i oni s najmanje prakse u kuhinji savršeno baratati njime i savladati ga 'u tren oka'!
Sastojci:
- 2 kg očišćenih jagoda
- 2 Dr. Oetker Džemfix 4:1
- 500 g šećera
Priprema:
- Jagode očistiti i staviti kuhati.
- Kad zakuhaju, dodati 4 žlice šećera i 2 Dr.Oetker Džemfix 4:1
- Usitniti štapnim mikserom i dodati preostali šećer.
- Kuhati još tri minute.
- Džem uliti u sterilizirane staklenke, zatvoriti i okrenuti staklenke na pet minuta.
- Džem od jagoda čuvati na suhom i tamnom mjestu.
U slast!
Žele od naranče i bazge
Ove sezone nemoj izostaviti fantastičan spoj naranče i bazge. Aromatičan je, prikladan kao nadjev za palačinke, vafle ili pak jednostavan cheesecake. U zimskim će se mjesecima savršeno sljubiti sa svježim kruhom i šalicom toplog čaja.
Sastojci su dostatni za četiri staklenke po 350 mililitara.
Sastojci:
- 10 bazginih cvjetova
- 800 ml soka naranče
- 250 g šećera
- 30 g Dr. Oetker Džemfixa 4:1
Priprema:
- Cvjetove bazge dobro protresi i skini peteljke.
- Pomiješaj sok od naranče s cvjetovima bazge, šećerom i Džemfixom 4:1 i miješajući zakuhaj te ostavi da se kuha tri minute.
- Dok je smjesa vruća, izlij ju do ispod ruba pripremljenih staklenki i zatvori.
Sitne peteljke ukloni nakon kuhanja. U želeu će ostati sitni cvjetići. U slast!
Džem od jagoda s espressom
Sjajan, osvježavajuć spoj kojeg moraš isprobati provom prilikom! Osim u slasnim jagodama, uživat ćeš i u nenametljivoj noti espressa, što je zasigurno veliki plus svim kavoljupcima.
Sastojci:
- 950 g jagoda
- 50 ml espressa (četiri žlice)
- 30 g Dr. Oetker Džemfixa 4:1
- 250 g šećera
Priprema:
- Pomiješaj jagode s espressom, Džemfix 4:1 i šećerom te miješajući zakuhaj za što će ti trebati oko tri minute.
- Vrući džem potom izlij do ispod ruba pripremljenih staklenki i zatvori.
U slast!
Svi recepti u sebi će sadržavati mnogima već poznat sastojak, veoma koristan Dr. Oetker Džemfix 4:1 koji omogućava pripremu džemova s manje šećera i više punog, bogatog okusa voća. Dakle, osim što ti olakšava posao pripreme džema i štedi šećer, upravo on će krajnji rezultat učiniti još boljim!