Ispeci ovu odličnu savijaču od šumskih gljiva

Vinka Tresić
Sezona vrganja je pri kraju, ali još uvijek ih se može pronaći, pa ne propusti priliku iskoristiti zadnje primjerke za ovu slasnu savijaču koju ćeš pamtiti do iduće jeseni.
Vidi originalni članak

Ako su gljive visoko na popisu tvojih omiljenih namirnica, onda je ovo definitivno recept za tebe. Gljive su vrlo korisna namirnica s nutritivnog stajališta, jer imaju nisku kalorijsku vrijednost i nizak udio masti, a s druge strane su bogate proteinima, vitaminima i mineralima. Najvećim se dijelom sastoje od vode.

Posebno volimo šumske gljive

Osim gljiva koje se uzgajaju za prodaju, poput šampinjona, shiitake ili bukovača, posebno volimo šumske gljive, među kojima su i vrganji, kraljevi šume. Kada se pravilno pripreme, šumske su gljive prava gurmanska delicija. No moraš imati na umu da je gljive najbolje jesti istoga dana kad su ubrane, jer se brzo kvare.

Ovaj nam je recept pripremila Vinka Tresić, autorica bloga Veganica.hr. Nije teško zaključiti da je ovo vegansko jelo, naravno, a takvih nam povremeno treba čak i kad nam prehrana nije isključivo veganska. 

Savijača od gljiva

 

 

Posjeti Gastro.hr