Semifreddo s malinom i pistacijama za prste polizati

Bogati ledeni desert osvježit će vas za vrućih ljetnih dana.
Vidi originalni članak

Originalno talijanska delikatesa, semifreddo je bogati ledeni desert koji teksturom i okusom najviše odgovara sladoledima kakve kupujemo u trgovini.

No, semifreddo nudi i dodatnu pogodnost; znatno ga je lakše pripremiti u vlastitom domu nego sladoled za čiju je pripremu najčešće potreban specijalizirani aparat. Tri su osnovne komponente semifredda – tučeno slatko vrhnje, krema od žumanjaka te krema od istučenih bjelanjaka.

 

za prste polizati Instant hlađenje: Kako napraviti sendvič od sladoleda!

 

Mi vam u nastavku donosimo recept za jednostavno savršenstvo s malinama i pistacijama. 

Potrebno vam je:

  • 250g ricotta sira
  • 180g grčkog jogurta
  • vanilin šećer
  • 100g šećera
  • žličica ribane korice limete
  • 3dl slatkog vrhnja
  • 2 žlice voćnog likera
  • 200g malina
  • 40g sjeckanih pistacija

Priprema:

  1. Duguljasti kalup premažite uljem i prekrijte prozirnom folijom. Izmiksajte sir, jogurt, šećer i vaniliju u glatku smjesu.
  2. Istucite slatko vrhnje u šlag, dodajte naribanu koricu limete i liker. Umiješajte u smjesu od sira pa izlijte u pripremljeni kalup
  3. Zagladite površinu slastičarskom špatulom, pospite malinama i pistacijama. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati.

 

Uživajte!

 

instant hlađenje I to je moguće: Napravi sladoled za samo 45 sekundi!

Posjeti Gastro.hr