Bogati ledeni desert osvježit će vas za vrućih ljetnih dana.
Originalno talijanska delikatesa, semifreddo je bogati ledeni desert koji teksturom i okusom najviše odgovara sladoledima kakve kupujemo u trgovini.
No, semifreddo nudi i dodatnu pogodnost; znatno ga je lakše pripremiti u vlastitom domu nego sladoled za čiju je pripremu najčešće potreban specijalizirani aparat. Tri su osnovne komponente semifredda – tučeno slatko vrhnje, krema od žumanjaka te krema od istučenih bjelanjaka.
Mi vam u nastavku donosimo recept za jednostavno savršenstvo s malinama i pistacijama.
Potrebno vam je:
- 250g ricotta sira
- 180g grčkog jogurta
- vanilin šećer
- 100g šećera
- žličica ribane korice limete
- 3dl slatkog vrhnja
- 2 žlice voćnog likera
- 200g malina
- 40g sjeckanih pistacija
Priprema:
- Duguljasti kalup premažite uljem i prekrijte prozirnom folijom. Izmiksajte sir, jogurt, šećer i vaniliju u glatku smjesu.
- Istucite slatko vrhnje u šlag, dodajte naribanu koricu limete i liker. Umiješajte u smjesu od sira pa izlijte u pripremljeni kalup
- Zagladite površinu slastičarskom špatulom, pospite malinama i pistacijama. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati.
Uživajte!