Sicilijanski cannoli

Maksim Bašić
Ivana je pripremila sicilijanske cannoliće i punila ih kremom od čokolade, ricotte i arancina. Jednostavni su pripremom, ali kako kaže zahtijevaju puno strpljenja i vremena.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 499

Krema

  • 1 kg ricotta
  • 200 g šećer, kristal
  • 50 ml liker od badema
  • 100 g narančina kora, ušećerena
  • 200 g tamna čokolada

tijesto

  • 600 g glatko brašno
  • 50 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 60 g mast svinjska, nesoljena
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 dl vino, desertno slatko
  • 50 ml vinski ocat, bijeli
  • sol

Priprema

  1. Kada umijesite tijesto treba ga pustiti sat vremena u hladnjaku.
  2. Tijesto razvući na mašinicu za tijesto. Kalupom oblikovati krugove koje treba umotati oko kalupa za cannole. Pržiti u mješavini svinjske masti i suncokretovog ulja.
  3. Arancine i čokoladu nasjeckati. Ricottu izmiksati sa šećerom, dodati par kapi bademovog likera (ili ulja od badema). Dodati čokoladu i arancine i puniti netom prije posluživanja.
Posjeti Gastro.hr