Sirup od đumbira

Svježi korijen đumbira obvezan je dodatak u svakoj kuhinji, te je poznat po svojoj ljekovitosti. Ovim receptom za sirup pripremite zalihe za zimske dane.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 160

Potrebno vam je

  • 1 kom đumbir, korijen
  • 2 šalica šećer, kristal
  • 2 šalica voda
  • 1 kom limeta

Priprema

  1. Korijen đumbira ogulite i narežite na kriške. Dodajte mu šećer i vodu te stavite kuhati na laganu vatru. Kuhajte 15-20 minuta i ohladite.
  2. Iscijedite limetu pa sok dodajte ohlađenom sirupu. Procijedite kroz gazu i ulijte u sterilnu bocu. Prije posluživanja razmutite sirup s vodom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr