Sjajan recept za tjesteninu s povrćem koje ti je ostalo u hladnjaku

Filip Kos/PIXSELL
Iskoristite povrće iz hladnjaka za pripremu odličnog (i praktičnog) obroka...
Vidi originalni članak

Darko Kontin poznat je po svojim jednostavnim i kreativnim receptima, a u tu kategoriju svakako možemo svrstati i njegovu tjesteninu s povrćem i gljivama. Uz ovaj će brzinski umak pristajati različite vrste tjestenina, a Darko se ovog puta odlučio za Marodi penne rigate.

Recept je zaista prilagodljiv pa iskoristite svo povrće koje imate i kojem prijeti propadanje. Ovo je odličan način da budete odgovorni i jedete s guštom!

 

 Sastojci:

  • 300 g Marodi penne rigate
  • 2 mrkve
  • 250 g gljiva
  • 1 luk
  • 600 ml pasirane rajčice
  • 100 g kukuruza
  • 40 g maslina
  • 100 g cherry rajčice

 

 

 

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju propirjajte gljive. Odmah ih posolite i popaprite da brže puste sok i upiju začine.
  2. Kad omekšaju dodajte na trakice izrezanu mrkvu, nasjeckane crne masline, nasjeckani svježi peršin i kukuruz iz konzerve.
  3. Dodajte pasiranu rajčicu. Najprije je probajte i procijenite koliko je kisela pa po potrebi dodajte i malo šećera.
  4. Potom dodajte i malo vode i začinite vaš povrtni miks.
  5. Na kraju ubacite Marodi penne i pustite da se kuhaju u umaku nekih 10-15 minuta. Povremeno promiješajte.
  6. Cherry rajčice pecite na 200 stupnjeva dok se ne smežuraju. Trebat će im 15-ak minuta. 

 

Poslužite i uživajte!

Posjeti Gastro.hr