Školica kuhanja: Isprobaj najsočniji kolač na svijetu - Tres leches

Mateja Krvarić Gastrolovka Mateja Krvarić u videu priprema veganski kolač s tri biljna napitka
U travnju ti donosimo malu Školicu kuhanja posvećenu Plant-based prehrani zbog njezinih velikih benefita na ljudsko zdravlje, ali i naš planet. Gastrolovka Mateja Krvarić u videu priprema veganski kolač tres leches (s tri biljna napitka).
Vidi originalni članak

Kako mu samo ime kaže "Kolač Tres leches" je kolač koji se priprema od tri različite vrste mlijeka. Jedan je od najsočnijih biskvitnih kolača na svijetu, a mi ti donosimo vegansku verziju s tri biljna napitka. Uz dodatak Dar biljnih napitaka od zobi, badema i prženih badema koji ne sadrže laktozu ovaj kolač je laganiji i zdraviji izbor, a pogodan je i za vegane.

Sastojci:

  • 1 šalica Dar napitka od zobi
  • sok pola limuna
  • 90 g šećera
  • 70 g ulja
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 160 g brašna
  • 3 žlice gustina
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

Preljevanje biskvita:

Postupak:

U zobeni napitak dodaj sok jednog limuna i pusti da stoji 5 minuta. U zdjeli pomiješaj mlijeko, ulje, šećer, burbon vaniliju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Dodaj i sol. Miješaj pjenjačom. Izlij u kalup koji si nauljila i peci 30 minuta na 180 stupnjeva.

Dok se biskvit peče, u lončiću pomiješaj sve sastojke za preljev i kuhaj na laganoj vatri 20-ak minuta. Kada izvadiš kolač iz pećnice, izbockaj ga vilicom i zalij vrućim preljevom. Važno je da je kolač isto vruć. Ostavi kolač da se ohladi nekoliko sati ili preko noći. Kada se kolač ohladi premaži ga kremom i posluži uz jagode.

DAR biljni napitci 100 posto su biljnog podrijetla, bez laktoze i pogodni za vegane. Možeš birati između četiri zamamna okusa - blago prženi ili neprženi badem te zobeni Natur ili s okusom čokolade. U njima možeš uživati na razne načine, bilo da njima obogaćuješ svoja jela i pića ili ih piješ samostalno. Kako se DAR biljni napitci daju sjajno uklopiti u razna jela, prati kroz recepte Školice kuhanja - poželjet ćeš ih što prije isprobati!

Posjeti Gastro.hr