Slatki okusi ljeta: Cheesecake od pistacije i bijele čokolade

Mateja Krvarić Pripremiti cheesecake još je lakše uz svestranog kuhinjskog pomoćnika!
Pripremiti cheesecake još je lakše uz svestranog kuhinjskog pomoćnika!
Vidi originalni članak

Jedan od mojih omiljenih ljetnih slatkih zalogaja svakako je torta od sira odnosno cheesecake. Lako se priprema, a slavi sve okuse sezone. Ovoga puta osmislila sam recept za cheesecake koji spaja nježne arome pistacije i bijele čokolade. Za pripremu slasnog kolača od sira s pistacijama i bijelom čokoladom nije potrebno peći biskvit, jednostavno sam usitnila kekse, pomiješala ih s maslacem i stavila u kalup. 

Sastojke sam lako pripremila uz svestranog kuhinjskog pomoćnika - Gorenje štapne miješalice. Osim što sam pomoću sjeckalice snažnog motora u trenu usitnila kekse i pistacije, metlicom za tučenje sam slatko vrhnje lako izradila u šlag. Sve što sam trebala je odabrati nastavak po želji, prilagoditi brzinu ovisno o teksturi koju želim dobiti i Gorenje štapna miješalica je odradila svoje. 

Jednom kada su svi sastojci pripremljeni, jednostavno sam ih pomiješala i stavila na hlađenje i moj novi omiljeni ljetni cheesecake je spreman. 

Cheesecake od pistacije i bijele čokolade recept

Sastojci za bazu:

  • 200 g digestive keksa
  • 100 g maslaca sobne temperature

Sastojci za kremu:

  • 150 g očišćenih pistacija
  • 200 g bijele čokolade
  • 500 g mascarpone sira
  • 500 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu ili meda

Priprema:

  1. U Gorenje sjeckalici usitnite kekse, dodajte maslac i povežite u sjeckalici.
  2. Utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
  3. U sjeckalici sameljite pistacije u maslac, dodajte rastopljenu bijelu čokoladu i povežite u sjeckalici.
  4. Izradite mascarpone špatulom, a u posudi od sjeckalice s metlicom za tučenje izradite slatko vrhnje.
  5. U mascarpone dodajte kremu od pistacija i bijele čokolade te šećer. Izradite pa umiješajte slatko vrhnje.
  6. Izlijte smjesu u kalup i ohladite.

U slast!

Gorenje štapna miješalica savršen je pomoćnik u kuhinji jer dolazi s bogatom kolekcijom nastavaka. Noga za sjeckanje od nehrđajućeg čelika idealna je za pripremi kremastog smoothieja, juhe ili umaka, dok će metlica za tučenje poslužiti za izradu jaja ili šlaga. Sjeckalica s posudom od 500 ml usitnite će sve što poželiš, od orašastih plodova do luka ili drugog povrća, sve to uz pametnu regulaciju brzine okretanja oštrica. 

Posjeti Gastro.hr