Recepti 01. kolovoza 2022.

Slatki okusi ljeta: Cheesecake od pistacije i bijele čokolade

Pripremiti cheesecake još je lakše uz svestranog kuhinjskog pomoćnika! foto: Mateja Krvarić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremiti cheesecake još je lakše uz svestranog kuhinjskog pomoćnika!

Jedan od mojih omiljenih ljetnih slatkih zalogaja svakako je torta od sira odnosno cheesecake. Lako se priprema, a slavi sve okuse sezone. Ovoga puta osmislila sam recept za cheesecake koji spaja nježne arome pistacije i bijele čokolade. Za pripremu slasnog kolača od sira s pistacijama i bijelom čokoladom nije potrebno peći biskvit, jednostavno sam usitnila kekse, pomiješala ih s maslacem i stavila u kalup. 

 | Author: Mateja Krvarić Osim što će sjeckalica pomoću snažnog motora u trenu usitniti kekse i pistacije, tu je i metlica za tučenje koja slatko vrhnje lako izradi u šlag foto: Mateja Krvarić

Sastojke sam lako pripremila uz svestranog kuhinjskog pomoćnika - Gorenje štapne miješalice. Osim što sam pomoću sjeckalice snažnog motora u trenu usitnila kekse i pistacije, metlicom za tučenje sam slatko vrhnje lako izradila u šlag. Sve što sam trebala je odabrati nastavak po želji, prilagoditi brzinu ovisno o teksturi koju želim dobiti i Gorenje štapna miješalica je odradila svoje. 

Jednom kada su svi sastojci pripremljeni, jednostavno sam ih pomiješala i stavila na hlađenje i moj novi omiljeni ljetni cheesecake je spreman. 

Cheesecake od pistacije i bijele čokolade recept

Sastojci za bazu:

  • 200 g digestive keksa
  • 100 g maslaca sobne temperature

Sastojci za kremu:

  • 150 g očišćenih pistacija
  • 200 g bijele čokolade
  • 500 g mascarpone sira
  • 500 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu ili meda

 | Author: Mateja Krvarić Sastojke ćeš lako pripremiti uz svestranog kuhinjskog pomoćnika - Gorenje štapne miješalice foto: Mateja Krvarić

Priprema:

  1. U Gorenje sjeckalici usitnite kekse, dodajte maslac i povežite u sjeckalici.
  2. Utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
  3. U sjeckalici sameljite pistacije u maslac, dodajte rastopljenu bijelu čokoladu i povežite u sjeckalici.
  4. Izradite mascarpone špatulom, a u posudi od sjeckalice s metlicom za tučenje izradite slatko vrhnje.
  5. U mascarpone dodajte kremu od pistacija i bijele čokolade te šećer. Izradite pa umiješajte slatko vrhnje.
  6. Izlijte smjesu u kalup i ohladite.

U slast!
 | Author: Mateja Krvarić Cheesecake od pistacije i bijele čokolade foto: Mateja Krvarić

Gorenje štapna miješalica savršen je pomoćnik u kuhinji jer dolazi s bogatom kolekcijom nastavaka. Noga za sjeckanje od nehrđajućeg čelika idealna je za pripremi kremastog smoothieja, juhe ili umaka, dok će metlica za tučenje poslužiti za izradu jaja ili šlaga. Sjeckalica s posudom od 500 ml usitnite će sve što poželiš, od orašastih plodova do luka ili drugog povrća, sve to uz pametnu regulaciju brzine okretanja oštrica. 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:39 02. Kolovoz 2022.

    Super