Tiramisu - talijanski klasik koji obožavamo

Getty Images
Amaretto je gorak, sladak i nezaboravan
Vidi originalni članak

Omiljeni talijanski klasik stvoren je za hladne zimske dane. Za pripremu tiramisua neće vam biti potrebna čak ni pećnica, a sve sastojke možete nabaviti u obližnjoj trgovini. Naprosto posložite slojeve slatkih sastojaka, dobro ohladite i poslužite uz šalicu kave.

Omiljeni spoj piškota, amaretta, mascarpone sira i crne kave nikada nije bio jednostavniji i slasniji.

Trebat će vam:

  • 4 jaja
  • 100g šećera
  • 5 žlica Amaretta
  • 500g mascarponea
  • vrećica vanilin šećera
  • 200ml crne kave
  • žličica šećera
  • 200g piškota
  • 50g čokolade
  • 1-2 žlice kakaa

Priprema:

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte te umiješajte žlicu amaretta. Kremu zatim kuhajte na pari (oko deset minuta) dok se ne počne zgušnjavati. Maknite je s vatre i ohladite uz miješanje.
  2. Dodajte mascarpone i na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali vanilin šećer. Pomiješajte ohlađenu kavu, šećer i četiri žlice amaretta. 
  3. Piškote kratko umočite u kavu i položite po dnu posude za posluživanje. Prelijte polovicom kreme i pospite čokoladom narezanom na komadiće.
  4. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. Desert ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
  5. Prije posluživanja kolač pospite kakaom ili čokoladom u prahu i poslužite hladno.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr