gastro postao
Amaretto je gorak, sladak i nezaboravan
Omiljeni talijanski klasik stvoren je za hladne zimske dane. Za pripremu tiramisua neće vam biti potrebna čak ni pećnica, a sve sastojke možete nabaviti u obližnjoj trgovini. Naprosto posložite slojeve slatkih sastojaka, dobro ohladite i poslužite uz šalicu kave.
Omiljeni spoj piškota, amaretta, mascarpone sira i crne kave nikada nije bio jednostavniji i slasniji.
Trebat će vam:
- 4 jaja
- 100g šećera
- 5 žlica Amaretta
- 500g mascarponea
- vrećica vanilin šećera
- 200ml crne kave
- žličica šećera
- 200g piškota
- 50g čokolade
- 1-2 žlice kakaa
Priprema:
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte te umiješajte žlicu amaretta. Kremu zatim kuhajte na pari (oko deset minuta) dok se ne počne zgušnjavati. Maknite je s vatre i ohladite uz miješanje.
- Dodajte mascarpone i na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali vanilin šećer. Pomiješajte ohlađenu kavu, šećer i četiri žlice amaretta.
- Piškote kratko umočite u kavu i položite po dnu posude za posluživanje. Prelijte polovicom kreme i pospite čokoladom narezanom na komadiće.
- Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. Desert ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
- Prije posluživanja kolač pospite kakaom ili čokoladom u prahu i poslužite hladno.
Dobar tek!