Smokve sa svježim kozjim sirom

Izvrsna kombinacija smokvi i kozjeg sira, spremna za samo 10 minuta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 110

Potrebno vam je

  • 8 kom smokve zelene, zrele
  • 8 žlica svježi kozji sir
  • peršin, list
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • med, vrcani
  • aceto balsamico

Priprema

  1. Smokve razrežite na četvrtine. Na svaku dodajte po žlicu svježeg kozjeg sira.
  2. Oko jednog decilitra aceta balsamica zagrijte u manjoj posudi, na laganoj vatri. Kuhajte dok se količina ne smanji na pola. Prema želji, u njega možete dodati i malo meda.
  3. Smokve i sir pokapajte s malo maslinova ulja, pospite svježe mljevenim paprom pa prelijte reduciranim acetom balsamicom.

Izvrsna kombinacija smokvi i kozjeg sira, spremna za samo 10 minuta

Posjeti Gastro.hr