Smoothie zdjelica s čoko pokrovom idealan je ljetni doručak

Windflower Bakery Smoothie zdjelica s hrskavom čokoladnom koricom
Ponekad je slatki zalogaj voća i čokolade sve što nam treba za buđenje
Vidi originalni članak

Ljeto volimo ne samo zbog sunčanih dana i morskih avantura, nego i zbog bogate ponude svježeg voća i povrća. Najbolji način kako iskoristiti sočno voće je u ukusnoj smoothie zdjelici koja će nas ujedno osvježiti, ali nam i dati energije za ostatak dana. Običnu smoothie zdjelicu učini još ukusnijom dodatkom malo čokolade koja se u hladnjaku pretvara u hrskavi pokrov. Ako jagode prije pripreme zamrzneš, imat ćeš osjećaj kao da uživaš u omiljenom sladoledu, a ne zdjelici zdravlja.  

 

nakon roštilja... LEDENI DESERT Sladoled od grčkog jogurta i jagoda

 

Sastojci:

  • 600 g smrznutih jagoda
  • 200 ml smrznutog kokosovog mlijeka
  • 60 ml zobenog mlijeka
  • 40 g tamne čokolade
  • 15 g kokosovog ulja
  • Sušene maline

Priprema:

  1. Jagode, kokosovo mlijeko i zobeno mlijeko ubaci u blender i dobro izblendaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Smoothie prebaci u zdjelicu.
  2. Tamnu čokoladu s kokosovim uljem otopi na pari i zatim pažljivo prelij preko smoothieja. Dok je čokolada još tekuća pospi ju sušenim malinama.
  3. Zdjelicu stavi u zamrzivač na nekoliko minuta dok se čokolada ne stisne i zatim uživaj u pucketanju hrskave čokoladne korice svakim zalogajem.

 

Izvor: Windflower Bakery

Posjeti Gastro.hr