gastro postao
Ima li što bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću...
Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili, kada je pred tobom vruć dan, podjednako osvježavajuć doručak. Jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari.
Ako želiš, šećer u ovom receptu možeš zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju. Nadalje, ako ne voliš jagode, što je gotovo nezamislivo, možeš ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem.
Sladoled od jagoda i grčkog jogurta
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 50 g šećera
- 1 žličica limunovog soka
- 200 g grčkog jogurta
Postupak:
- Pomiješaj jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavi da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješaj.
- Dobivenu smjesu ubaci u blender. Zatim dodaj i limunov sok te uključi blender sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Umiješaj grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlij u kalupe i stavi u zamrzivač na najmanje osam sati ili preko noći. Po želji umetni i nekoliko tanko narezanih komadića jagode.
- Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, prelij vrućom vodom vrh kalupa.