Ima li što bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću...
Ove lagane lizalice mogu bitislatki, osvježavajući desert ili, kada je pred tobom vruć dan, podjednako osvježavajuć doručak. Jogurti jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari.
Ako želiš, šećer u ovom receptu možeš zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju. Nadalje, ako ne voliš jagode, što je gotovo nezamislivo, možeš ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem.
Jagode
foto: Karolina Grabowska/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Sladoled od jagoda i grčkog jogurta
20 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jagode
400
g
Šećer
50
g
Sok od limuna
1
žličica
Grčki jogurt
200
g
Postupak
Pomiješaj jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavi da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješaj.
Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj i limunov sok te blendaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
Umiješaj grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlij u kalupe za sladoled i stavi u zamrzivač na najmanje 8 sati ili preko noći.Po želji umetni i nekoliko tanko narezanih komadića jagode.
Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelij s malo vruće vode.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.