Za pripremu popularnog deserta, umjesto kave, upotrijebi mirisne jagode! Isprobaj ovaj divan tiramisu s jagodama
Pod ruku sa sezonomjagoda ide i sezona deserata za koje ne treba paliti pećnicu. U tu kategoriju spada i ovaj slastan lažni tiramisu. Zovemo ga lažnim jer se piškote umaču u sirup od jagoda, umjesto u kavu, a jajima i siru u kremi nema ni traga.
Bez obzira na izmjene, riječ je o savršenom slojevitom desertu koji ti neće oduzeti puno vremena. Svakako isprobaj čim se domogneš prve kutijice jagoda!
Tiramisu s jagodama
foto: Stockfood
Ne gasi ekran dok kuham
Tiramisu s jagodama
40 MIN
pripreme
8 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mascarpone
500
g
Jagode
350
g
Sok od naranče
4
žlica
Šećer
2
žlica
Piškote
25
kom
Šećer u prahu
4
žlica
Grčki jogurt
200
g
Jagode
150
g
Postupak
ZA SIRUP: Operi, očisti i nareži jagode na manje komade. Prelij ih sokom od naranče, pospi šećerom i stavi na laganu vatru. Pusti da krčka i povremeno promiješaj.
Nakon nekoliko minuta, kad jagode omekšaju, makni ih s vatre i zgnječi.
Pričekaj da se malo ohladi, procijedi uz pomoć gaze ili cjedila, premjesti u čistu posudicu s poklopcem i stavi u hladnjak.
Pripremi posudu za pečenje duboku barem deset centimetara.
Izmiksaj mascarpone sa šećerom u prahu i grčkim jogurtom u pahuljastu i sjajnu kremu. Jagode operi i tanko nareži.
Svaku piškotu umoči u ohlađeni sirup s obje strane, ali nakratko kako se ne bi razmočila. Poslaži ih tako da prekriju dno posude. Premaži polovicom kreme od mascarponea pa poslaži polovicu jagoda. Ponovi cijeli postupak i završi s narezanim jagodama.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.