gastro postao
Jednostavni za pripremu i meki, ovi muffini idealan su recept za doručak ili lagani desert...
Polako počinje sezona jagoda, stoga bi šteta bila to ne iskoristiti! Ovaj recept veoma je jednostavan za pratiti i sadržava sve dobro poznate sastojke.
Nekoliko minuta bit će ti potrebno da sve pripremiš te staviš u pećnicu, jedino kada trebaš biti strpljiva je dok čekaš da se ohlade!
Sastojci za muffine:
- 180 g brašna
- 150 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 80 ml suncokretovog ulja
- 1 jaje
- 120 ml mlijeka
- 180 g narezanih jagoda
Sastojci za glazuru:
- 120 g šećera u prahu
- 2 žličice mlijeka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Premaži lim za muffine maslacem.
- U zdjeli pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Stavi na stranu.
- Pjenasto izmiksaj jaje pa mu dodaj ulje i mlijeko. Potom, drvenom žlicom, umiješaj pripremljenu smjesu brašna. Na kraju dodaj jagode i lagano promiješaj.
- Ulij tijesto u lim za muffine. Peci otprilike 15-ak minuta pa provjeri čačkalicom jesu li pečeni. Ostavi muffine da se ohlade prije nego ih izvadiš iz kalupa.
- U maloj zdjeli pomiješaj šećer u prahu i mlijeko dok grudice ne nestanu. Kad se muffini ohlade, prošaraj ih glazurom.
U slast!