gastro postao
Ovi muffini mekani su i sočni, a ljubitelji limuna i maka bit će oduševljeni svježinom koju donose.
Vrijeme je da u svoje vjerne recepte za muffine ubaciš još jednu verziju! Svježi sok limuna i njegova korica zasigurno su nešto što će te razbuditi i oraspoložiti - ujutro ako je riječ o doručku ili u popodnevnim satima ako je riječ o desertu.
Nisu preslatki, nisu premasni, mekani su i sočni. Bilo da si tek navukla svoju pregaču ili si već iskusna u stvaranju slastica, s ovim receptom ne možeš pogriješiti.
Sastojci za muffine:
- 130 g šećera
- 1 limun (sok i korica)
- 250 grama brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 180 g grčkog jogurta
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g rastopljenog i ohlađenog maslaca
- 2 žlice maka
Sastojci za glazuru od limuna:
- 250 g šećera u prahu
- 2 - 3 žlice limunovog soka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. maslacem premaži lim za muffine.
- U velikoj posudi pomiješaj šećer i limunovu koricu. Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli pomiješaj jogurt, jaja, ekstrakt vanilije, limunov sok i rastopljeni maslac.
- Dodaj vlažne sastojke suhim sastojcima i lagano promiješajte da se smjesa sjedini. Tijesto treba biti gusto. Dodaj mak, ponovno promiješaj, a zatim podijeli u kalupe za muffine.
- Peci 16 do 18 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu muffina ne izađe čista. Jednom gotove, izvadi iz pećnice i ostavi da odstoje dodatnih pet minuta u kalupu za muffine prije nego što ih izvadiš na tanjur.
- Kako bi napravila glazuru od limuna, pomiješaj zajedno šećer u prahu i limunov sok te stavi ih na vatru i pričekaj da smjesa proključa. Glatku glazuru razmaži preko toplih muffina.
- Čuvaj na sobnoj temperaturi. U slast!