Recepti 17. listopada 2020.

Sočni muffini s limunom i makom za doručak ili desert

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi muffini mekani su i sočni, a ljubitelji limuna i maka bit će oduševljeni svježinom koju donose.

Vrijeme je da u svoje vjerne recepte za muffine ubaciš još jednu verziju! Svježi sok limuna i njegova korica zasigurno su nešto što će te razbuditi i oraspoložiti - ujutro ako je riječ o doručku ili u popodnevnim satima ako je riječ o desertu.

 

 

Možda vas zanima... Muffini s kiselim vrhnjem i pekan orasima Recepti

 

Nisu preslatki, nisu premasni, mekani su i sočni.  Bilo da si tek navukla svoju pregaču ili si već iskusna u stvaranju slastica, s ovim receptom ne možeš pogriješiti.

Sastojci za muffine:

  • 130 g šećera
  • 1 limun (sok i korica)
  • 250 grama brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 180 g grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g rastopljenog i ohlađenog maslaca 
  • 2 žlice maka

Sastojci za glazuru od limuna:

  • 250 g šećera u prahu
  • 2 - 3 žlice limunovog soka

 

 

Možda vas zanima... Muffini sa šljivama jutarnja su poslastica! Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. maslacem premaži lim za muffine.
  2. U velikoj posudi pomiješaj šećer i limunovu koricu. Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli pomiješaj jogurt, jaja, ekstrakt vanilije, limunov sok i rastopljeni maslac.
  3. Dodaj vlažne sastojke suhim sastojcima i lagano promiješajte da se smjesa sjedini. Tijesto treba biti gusto. Dodaj mak, ponovno promiješaj, a zatim podijeli u kalupe za muffine.
  4. Peci 16 do 18 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu muffina ne izađe čista. Jednom gotove, izvadi iz pećnice i ostavi da odstoje dodatnih pet minuta u kalupu za muffine prije nego što ih izvadiš na tanjur.
  5. Kako bi napravila glazuru od limuna, pomiješaj zajedno šećer u prahu i limunov sok te stavi ih na vatru i pričekaj da smjesa proključa. Glatku glazuru razmaži preko toplih muffina.
  6. Čuvaj na sobnoj temperaturi. U slast!

 

Možda vas zanima... Muffini s čokoladom i maslacem od kikirikija za pozdrav jeseni Kolumne

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.