Recepti 05. listopada 2020.

Muffini s kiselim vrhnjem i pekan orasima

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa ne pristaje uz šalicu crne kave kao ovi muffini s crumbleom od tostiranih pekan oraha

Od ove ćeš smjese napraviti 18 sočnih muffina s vrhnjem i neodoljivim crumbleom od oraha. Sve što preostane spremi u plastičnu posudu s poklopcem i uživaj u ukusnom i mirisnom (i fotogeničnom) desertu sljedeća dva dana.

 

Možda vas zanima... Sočan kolač od jabuka i oraha Recepti


Sastojci:

  • 125 g pekan oraha
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 140 g maslaca
  • 230 g brašna
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode
  • ½ žličice soli
  • 200 g šećera
  • 250 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Pekan orahe rasporedi po limu za pečenje i ubaci ih na osam minuta u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. 
  2. Izblendaj pekan orahe sa smeđim šećerom, cimetom i 60 g maslaca.
  3. U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu i sol.
  4. U drugoj posudi izmiksaj preostalih 80 g maslaca s 200 g šećera. Postepeno umiješaj jaja, a potom i kiselo vrhnje, vaniliju i dvije žlice vode.
  5. U smjesu s maslacem i jajima dodaj smjesu brašna i sjedini uz pomoć špatule ili drvene žlice.
  6. U pripremljene posudice za muffine rasporedi polovicu tijesta, pospi s malo crumblea od pekan oraha, a zatim ulij i ostatak tijesta. Završi s crumbleom.
  7. Peci otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Provjeri čačkalicom jesu li muffini pečeni.

 

Možda vas zanima... Slatko popodne uz fudge s kavom i orasima Recepti

 

Pričekaj da se malo ohlade prije posluživanja. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.