gastro postao
Ovaj brzi kolač možeš jesti za doručak, užinu i desert
Proces pripreme je iznimno jednostavan, a u okusu i mirisu jabuke i oraha uživat će cijela obitelj. Predlažemo da ga pečeš u manjoj keramičkoj posudi, poput one za brownieje.
Možeš ga jesti za doručak, gablec i kao desert, a odlično pristaje uz tople napitke, ali i kuglicu sladoleda ili tučeno vrhnje.
Sastojci:
- 120 g brašna
- 100 g šećera
- 50 g smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- 2 žličice mljevenog cimeta
- 1 žličica naribanog muškatnog oraščića
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 60 g maslaca
- 250 g jabuka
- 70 g nasjeckanih oraha
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- U jednoj zdjeli pomiješaj brašno, cimet, muškatni oraščić i sol.
- U drugoj posudi izmiksaj omekšali maslac sa ekstraktom vanilije i šećerom. Postepeno dodaj jaja i nastavi miksati.
- U smjesu maslaca i jaja dodaj suhe sastojke pa promiješaj drvenom žlicom.
- Na kraju umiješaj naribane jabuke i nasjeckane orahe.
- Prelij smjesu u posudu za pečenje premazanu maslacem i peci oko 40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
Dobar tek!