Recepti 24. veljače 2020.

Sočan kolač od jabuke i pekan oraha

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj brzi kolač možeš jesti za doručak, užinu i desert...

Proces pripreme je iznimno jednostavan, a u okusu i mirisu jabuke i pekan oraha uživat će cijela obitelj. Predlažemo da ga pečeš u manjoj keramičkoj posudi, poput one za brownieje. 

Možeš ga jesti za doručak, gablec i kao desert, a odlično pristaje uz tople napitke, ali i kuglicu sladoleda ili tučeno vrhnje. 

 

Možda vas zanima... Jabuke u šlafroku neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo Recepti

 

Sastojci:

  • 120 g brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 1 žličica naribanog muškatnog oraščića
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 60 g maslaca
  • 250 g jabuka
  • 70 g nasjeckanih pekan oraha

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. 
  2. U jednoj zdjeli pomiješaj brašno, cimet, muškatni oraščić i sol.
  3. U drugoj posudi izmiksaj omekšali maslac sa ekstraktom vanilije i šećerom. Postepeno dodaj jaja i nastavi miksati.
  4. U smjesu maslaca i jaja dodaj suhe sastojke pa promiješaj drvenom žlicom.
  5. Na kraju umiješaj naribane jabuke i nasjeckane pekan orahe.
  6. Prelij smjesu u posudu za pečenje premazanu maslacem i peci oko 40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Šarlota od jabuka - kolač za koji uvijek imaš sve sastojke Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.