gastro postao
Šljive i đumbir sjajna su kombinacija u ovim sočnim muffinima!
Brzo gotovi i jednostavni, muffini su uvijek dobra ideja kada je u pitanju popodnevni slatki zalogaj, lagana večera ili topli doručak. Klasični recept ima mnoštvo varijacija, a samo je tvoja mašta granica kada odlučuješ koje namirnice koristiti u njihovoj pripremi.
Recept u nastavku spoj je šljiva, đumbira i ekstrakta vanilije koji će osigurati sjajan okus, ali i miris koji će ispuniti tvoju kuću ili stan. Posluži ih same ili s dodacima po želji i uživaj!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 60 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica mljevenog đumbira
- 230 mL običnog jogurta
- 2 jaja
- 110 mL suncokretovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 8 šljiva, narezanih na kockice
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- U posudi za miješanje kombiniraj brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i mljeveni đumbir.
- U posebnoj zdjeli umuti jogurt, jaja, suncokretovo ulje i vaniliju.
- Dodaj zatim mokre sastojke u smjesu brašna. Dobro promiješaj.
- Dodaj i oprane i nasjeckane šljive u smjesu i opet dobro promiješaj.
- Smjesu podijeli ravnomjerno u dvanaest kalupa za muffine. Peci dvadesetak minuta i posluži ih tople!
U slast!