Recepti 6694 prikaza 25. ožujka 2018.

Meki i sočni muffini s jabukom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak i ako niste ljubitelj muffina i živcira vas poplava recepata, ova će vas verzija osvojiti.

Ne skrivaju neki briljantan sastojak ni specijalnu tehniku pripreme, već je tajna u dobro poznatim i utješnim okusima jabuka, meda i cimeta.

Ovo je pravi klasik na simpatičan način, koji će vas zagrijati i oraspoložiti. Od smjese ćete dobiti otprilike 8 manjih muffina, ovisno o veličini kalupa, što je sasvim dovoljno za popodnevno opuštanje i brzi doručak. Ako imate veliku obitelj, savjetujemo da odmah napravite dvostruku smjesu jer će ih razgrabiti s tanjura.

 

Možda vas zanima... Idealan doručak: Sočni muffini od banane Recepti

 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 manje ili 1 velika jabuka
  • 3 žlice meda
  • Limun
  • 2 bjelanjka
  • 1 žličica cimeta
  • 3-4 žice maslinovog ulja
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Ogulite jabuke, narežite ih na male kockice i prelijte sokom jednog limuna.
  2. U drugoj posudi pomiješajte med, ulje, mlijeko, prstohvat soli i koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo.
  3. Istucite bjelanjke i postepeno ih dodajte u smjesu. Lagano miješajte drvenom žlicom.
  4. Na kraju u smjesu dodajte jabuke i cimet.
  5. Premažite kalupe maslacem, pobrašnite i ulijte smjesu.
  6. Pecite na 180 stupnjeva otprilike 15-20 minuta. Bit ćete sigurni da su gotovi kad poprime zlatnu boju.

 

Možda vas zanima... Kolač potonule jabuke - sočan, fin i idealan uz čaj Kolumne

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.