gastro postao
Čak i ako nis ljubiteljica muffina, i živcira te konstantna poplava recepata, ova će te verzija osvojiti
Ne skrivaju neki briljantan sastojak ni specijalnu tehniku pripreme, već je tajna u dobro poznatim i utješnim okusima jabuka, meda i cimeta.
Ovo je pravi klasik na simpatičan način, koji će te zagrijati i oraspoložiti. Od smjese ćeš dobiti otprilike osam manjih muffina, ovisno o veličini kalupa, što je sasvim dovoljno za popodnevno opuštanje i brzi doručak.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 dl mlijeka
- 2 manje ili 1 velika jabuka
- 3 žlice meda
- Limun
- 2 bjelanjka
- 1 žličica cimeta
- 3 - 4 žice maslinovog ulja
- Prstohvat soli
Priprema:
- Oguli jabuke, nareži ih na male kockice i prelij sokom jednog limuna.
- U drugoj posudi pomiješaj med, ulje, mlijeko, prstohvat soli i koricu limuna. Dodaj brašno i prašak za pecivo.
- Istuci bjelanjke i postepeno ih dodaj u smjesu. Lagano miješaj drvenom žlicom.
- Na kraju u smjesu dodaj jabuke i cimet.
- Premaži kalupe maslacem, pobrašni i ulij smjesu.
- Peci na 180 stupnjeva otprilike 15 - 20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
Isprobaj i neke druge recepte s jabukama: