Recepti 19. siječnja 2020.

Meki i sočni muffini s jabukom i cimetom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak i ako nis ljubiteljica muffina, i živcira te konstantna poplava recepata, ova će te verzija osvojiti.

Ne skrivaju neki briljantan sastojak ni specijalnu tehniku pripreme, već je tajna u dobro poznatim i utješnim okusima jabuka, meda i cimeta.

Ovo je pravi klasik na simpatičan način, koji će te zagrijati i oraspoložiti. Od smjese ćeš dobiti otprilike osam manjih muffina, ovisno o veličini kalupa, što je sasvim dovoljno za popodnevno opuštanje i brzi doručak. 

 

Muffini sa sirom Možda vas zanima... Brzinski muffini sa sirom idealan su doručak Recepti

 

 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 manje ili 1 velika jabuka
  • 3 žlice meda
  • Limun
  • 2 bjelanjka
  • 1 žličica cimeta
  • 3-4 žice maslinovog ulja
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Oguli jabuke, nareži ih na male kockice i prelij sokom jednog limuna.
  2. U drugoj posudi pomiješaj med, ulje, mlijeko, prstohvat soli i koricu limuna. Dodaj brašno i prašak za pecivo.
  3. Istuci bjelanjke i postepeno ih dodaj u smjesu. Lagano miješaj drvenom žlicom.
  4. Na kraju u smjesu dodaj jabuke i cimet.
  5. Premaži kalupe maslacem, pobrašni i ulij smjesu.
  6. Peci na 180 stupnjeva otprilike 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju. 

Uživaj!

 

Možda vas zanima... Brownie muffini s Nutellom, bolje od ovoga ne može Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.